True and tested recipes that we wanna share with each other.



Monday, February 07, 2005

Cheesy Spuds

Bahan Bahan
Ubi Kentang
Bawang Putih
Kobis - finely grated
Sour Cream
Kiub Ayam Knorr ( di larutkan di dalam air mendidih, jangan telampau banyak air )
2 sudu makan minyak masak
Cheddar Cheese - fine grated

Cara Cara
1. Rebos ubi kentang hingga empok
2. Di dalam periok lain, panas kan minyak dan tumis bawang putih
3. Masokkan kobis yang telah di parut tadi dan kacau kacau hingga agak layu
4. Masokkan kiub ayam knorr yang telah di larutkan di dalam air mendidih
5. Biar mendidih dan tutup api
6. Mash ubi kentang sampai halus
7. Masokkan sour cream, kobis yang telah dimasak tadi dan gaul hingga rata
8. Masokkan ke dalam oven proof dish, taborkan cheese ke atas nyer
9. Masokkan ke dalam preheated over 180C, biar sampai cheese cair dan kuning kekuningan



note : Sesuai dijadikan as a side dish bila buat lamb chop selain dari minty salsa.







1 Comments:

Blogger nong said...

haah, campur jek skali seme.. :D Aku buat letak cream bese jek sebab aku tak jumpa sour cream...

8:52 am

 

Post a Comment

<< Home